Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Asociatul unic si drepturile de autor

Buna ziua,
Am urmatorul caz: un asociat unic care nu este angajat al societatii, este co-autor cu societatea la editarea unei lucrari.
Asociatul unic poate incheia cu societatea al carei asociat unic este, un contract de cedare drepturi de autor? Sau toate veniturile pe care le realizeaza in calitate de asociat unic sunt asimilate dividendelor si se trateaza ca atare din punct de vedere fiscal?
Va multumesc!
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 27 Sep. 2012
Avand in vedere prevederilor legale din domeniul dreptului de autor si drepturilor conexe (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe) contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale trebuie sa prevada drepturile patrimoniale transmise si sa mentioneze, pentru fiecare dintre acestea, modalitatile de utilizare, durata si intinderea cesiunii, precum si remuneratia titularului dreptului de autor. Autorul poate autoriza utilizarea operei de catre terti, numai cu consimtamantul angajatorului si cu recompensarea acestuia pentru contributia la costurile creatiei. Utilizarea operei de catre angajator, in cadrul obiectului de activitate, nu necesita autorizarea angajatului autor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x