Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Asociatie non profit

Buna ziua.
1.O asociatie non profit care are si activitate economica ce se desfasoara printr un magazin cu marfa second-hand ce o primeste donatie in vederea vinzarii si o parte pt a fi donata persoanelor cu probleme sociale, din Germania si Olanda trebuie sa se inregistreze in Registrul operatorilor intracomunitari?
2.Care este procedura privind depunerea si plata concediilor medicale pt angajatul ce a suferit un accident si este internat in spital in alt judet, altul decit e sediul firmei.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 25 Oct. 2011
1. Conform art. 126 alin. 4 litera b nu sunt considerate operatiuni impozabile in Romania achizitiile intracomunitare de bunuri a caror valoare totala nu depaseste pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depasit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro. Daca depasiti acest plafon, conform art. 153 din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece relizati si activitate economica, aveti obligatia de a va inregistra in scopuri de TVA, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare. 2. Sumele care se platesc asiguratilor, suportate din bugetul FNUASS, se retin din contributiile pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva. Sumele care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din contributiile datorate pentru lunile urmatoare sau de la Casa de sanatate de care apartineti. Pentru recuperarea sumelor de la CASA DE SANATATE, angajatorul depune la registratura un dosar ce trebuie sa contina : - Cerere, vezi anexa nr.12 din Ordinul 60//2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Centralizarea certificatelor de concediu medical, vezi anexa nr. 18 Ordinul 60//2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Copie dupÄ? Declaratia 112 ; - Certificat de atestare fiscala; - Fi??a sinteticÄ? -Cont 439 - ANAF - Concediile medicale exemplar roz.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x