Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Anexe la Contractul individual de munca.

Salariati in industria alimentara, firma angajatoare plateste cursul de igiena pentru ei.
1) In cazul in care salariatul pleaca din firma din initiativa lui, mai repede de trei ani(termenul de valabilitate a cursului) angajatorul poate sa-si recupereze aceste costuri din salarul persoanei care pleaca?
2) Este necesar si legal sa stipulez in Contractul individual de munca acest fapt?

Multumesc.

1 raspuns


la 27 Nov. 2014
Pentru functionarea societatii in domeniul industriei alimentare, la angajarea personalului , societatea este obligata sa detina certificatul pentru igiena muncii asa ca, poate face un angajament de plata in rate din partea angajatului si deducerea acestuia din salariu in limitele legale. Inregistrarea ca act aditional la contractul de munca, nu este recomandabil, precum si recuperarea valorii cursului in momentul plecarii angajatului prin faptul ca acestuia nu i se poate retine din salariu decat maxim o treime din venituri si aceasta printr-o nota de imputare, cu formalitatile de rigoare. In concluzie, la angajare, una din conditii este certificatul cursului de igiena, sau daca persoana nu are posibilitati materiale pentru sustinerea lui, societatea poate considera plata acestuia ca un avans de salariu care va fi recuperat in timp.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x