Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

amortizare spatiu detinut de o persoana fizica autorizata

Buna seara,
Datele problemei sunt : o PFA detine un spatiu pentru care s-a calculat amortizarea ,iar incepand cu luna august 2014 valoarea ramasa este zero.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.in ultimul an,respectiv 2014 activitatea a fost suspendata-intrebarea este daca pe aceasta perioada se calculeaza amortizarea?
2.In anul 2013 au fost luni in care nu au fost realizate venituri-calculul amortizarii pe aceste perioada a fost corecta ?
3.Legat de intrebarile 1 si 2 : daca raspunsul este nu la ambele intrebari se poate recalcula valoarea ramasa si aceasta va fi cheltuiala deductibila in cazul unei vanzari ?
4.Odata cu incetarea suspendarii activitatii se poate face un raport de evaluare si de la aceasta valoare sa se calculeze in continuare amortizarea pana la vanzarea spatiului ,iar valoarea ramasa sa fie cheltuiala deductibila ?
Va multumesc,

1 raspuns


la 16 Dec. 2014
Daca persoana juridica si-a suspendat activitatea pe o perioada, aceasta nu mai poate inregistra cheltuieli pentru perioada respectiva, inclusiv amortizarea, urmand ca planul de amortizare sa fie modificat, calculul fiind reluat la reinceperea activitatii. Chiar daca au fost perioade in care nu s-au realizat venituri, dar persoana juridica a putut desfasura activitatea amortizarea imobilizarilor se calculeaza conform planului de amortizare. In cazul in care se descopera erori de calcul pe durata amortizarii, se modifica planul de amortizare prin recalculare. Pentru vanzare, este necesar un raport de evaluare daca imobilizarea nu se vinde la o valoare de piata, urmand ca pentru impozitare sa se prezinte contractul de cumparare, fisa mijlocului fix, planul de amortizare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x