Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

administrator sau angajat

Buna ziua,
Sotul meu are o firma de taxi, el este sociat unic, administrator si angajat ca sofer taxi. Acum a mai achizitionat inca o masina pe care a mai angajat un sofer. Sotul meu ar putea sa isi incheie contractul de munca si sa ramana doar administrator si sa lucreze asa? Nu va fi o problema ca va avea zilnic 2 rapoarte Z dar un singur angajat ca sofer? Am mai auzit cazuri in care cand firma este la inceput nu are angajati, doar administratorul , dar in aceast caz firma este deschisa de aproape un an.

3 raspunsuri


la 22 Sep. 2018
Administratorul indeplineste atributiile din actul constitutiv, dar poate efectua si alte sarcini similare unor salariati, cu contract de munca partial suplimentar celui de director general sau administrator sau in baza mandatului de administrator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Sep. 2018
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Contract de director general sau administrator nu am facut, apare administrator doar in actul contitutiv, ar trebui sa mai facem si un contract de administrare? Atunci, daca am inteles bine, fara un contract de munca (fie el si partial) nu se poate justifica faptul ca presteaza si alta munca in afara celui de administrator? Sotul meu ar fi vrut pentru o perioada sa nu mai aiba venit ca sa nu plateasca contributiile, dar daca spuneti ca trebuie un contract partial atunci nu ne ajuta si ar fi mi bine sa ramana ca si pana acum?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Sep. 2018
Administratorul poate presta si fara contract de munca, dar nu va putea sa foloseasca incasarile decat dupa ce vor fi impozitate. Cheltuielile cu autoturismul vor fi decontate la fel ca si pentru celalalt angajat in baza foii de parcurs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x