Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Adaugare persoana in intretinere si ulterior coasigurat

Buna ziua,
Societatea X are angajata o femeie de serviciu cu 3 ore/ zi cu un salariu brut de 469 lei. Momentan ea nu are pe nimeni in intretinere sau coasigurat. Poate deveni sotul persoana in intretinere si ulterior coasigurat, avand in vedere ca acesta nu realizeaza nici un fel de venit? Momentan deducerea ei este de 300 lei, cand o sa aiba o persoana in intretinere va fi de 400 de lei care este mai mare decat venitul net de 392 lei. Exista un plafon al salariului brut pentru care poti avea coasigurat, sau cum se procedeaza?

3 raspunsuri


la 13 Oct. 2016
Calitatea de coasigurat se dobandeste doar in anumite situatii, conform Legii 95/2006 art. 224 alin (1) persoanele fiind sotul, sotia si parintii, fara venituri proprii aflati in intretinerea persoanei asigurate. Documentele necesare la locul de munca pentru coasigurare sunt: declaratia pe propria raspundere a salariatului; copia actului de identitate a persoanei coasigurate; copia actului care atesta relatia de rudenie intre salariat si coasigurat; documente eliberate de administratia financiara care sa ateste ca coasiguratul nu are venituri; declaratie pe propria raspundere a coasiguratului din care sa rezulte ca acesta nu obtine venituri proprii. Deducerea la functia de baza se aplica proportional cu timpul lucrat, respectiv valoarea intreaga este calculata pentru o norma de timp lucrat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Oct. 2016
Va multumesc pentru raspuns. Inainte sa fie coasigurat sotul danasei trebuie sa fie persoana in intretinere. Este posibil sa inceapa din aceeasi luna sa fie si persoana in intretinere si coasigurat?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Oct. 2016
Desigur
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x