Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

activitate secundara caen

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: o societate are 2 asociati, iar caen principal vanzare de marfa. In secundar, societatea are caen de prestare de servicii: prelucrare date in sistem informatic .Asociatul, care nu are calitatea de administrator, poate incheia astel de contracte de prestari de servicii? Daca da, la partile care se trec in contract, aceasta firma va fi reprezentata de asociat sau administrator? Daca incasarea va fi cash, documentul de achitare va fi chitanta sau se va emite bon fiscal de pe casa de marcat ,aferenta vanzarii de produse, dar se va mentiona ,,prestari servicii,,?
Multumesc

3 raspunsuri


la 03 Oct. 2016
Asociatul nu poate incheia acte in numele firmei daca acesta nu are calitatea de angajat sau reprezentant legal. Dar, o srl poate avea mai multi administratori daca se modifica actul constitutiv, fapt ce ar putea imparti cele doua activitati intre administratorii asociati. Incasarea cu numrar va fi inregistrata prin casa de marcat care va avea pozitii separate pentru fiecare produs si serviciu prestat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Oct. 2016
Multumesc frumos. Asociatul este angajat aici cu timp partial , sa inteleg ca poate sa intocmeasca contractele cu numele sau. P uteti sa - mi spuneti actul normativ, va rog.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Oct. 2016
Baza legala este legea 31/1990 actualizata, care permite reprezentarea societatilor comerciale de catre reprezentantul legal desemnat prin statut sau act constitutiv sau prin persoana imputernicita. Aceste atributii pot fi stabilite prin imputernicire sau prin fisa postului daca functia permite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x