Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

activitate de inchiriat masini

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca este nevoie de vreo autorizatie speciala pentru o firma care va avea ca obiect de activitate inchiriatul de masini (rent a car)? Asociatii au cumparat masini second hand pentru acesta activitate. In cit timp pot fi amortizate aceste masini? Pot fi amortizate pe 1 an de zile, deoarece dupa un an de rulare a acestor masini, asociatii doresc reinnoirea parcului auto.

Imi puteti spune va rog in cazul in care masinile se amortizeaza pe o perioada mai mare de un an, daca valoarea ramasa neamortizata este deductibila in acest caz.

Multumesc frumos.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 28 Oct. 2016
Pentru inchirierea de masini trebuie sa respectati reglementarile fiscale privind utilizarea casei de marcat, nefiind necesare autorizatii speciale. Amortizarea se face pe un termen de 5 ani la fel ca si autoturismele noi, vanzarea inaintea amortizarii complete presupunand introducerea diferentei in calculatia impozitului pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x