Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Acordare bursa privata ca sponsorizare

Buna ziua!

Am o spetza si am rugamintea sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Administratorul firmei vrea sa ofere o sponsorizare sub forma unei burse private de 5000 lei unei masterande. Aceasta bursa privata (5000 lei este 3/000 din CA) vrea sa o dea integral, acum in decembrie 2015.

Intrebari:

1. Poate da dea toata suma acum, in decembrie pentru a putea scadea din impozitul pe profit la dec. 2015? deoarece in modelul de contract prevazut de legea 376/2004 privind acordarea burselor private scrie asa:

ART. 3
Prezentul contract se încheie pentru un termen de .........., începând cu data prezentului contract.

ART. 4
Persoana fizică sau persoana juridică de drept privat se obligă să asigure finanţarea bursei în cuantum de ............. lunar, pe o perioadă de .......... luni, începând cu luna .................... anul .......... .

2. masterandul mai poate beneficia de bursa privata ca sponsorizare daca in timp ce studiaza are si serviciu?

Multumesc anticipat!

2 raspunsuri


la 27 Nov. 2015
In cazul prezentat se va face contract de sponsorizare, cu deductibilitate limitata conform prevederilor codului fiscal, inregistrandu-se sponsorizarea la data semnarii sau inregistrarii contractului, plata putand fi facuta in mai multe rate , conditionate de respectarea contractului. Persoana care primeste sponsorizarea poate figura ca angajat daca sustinerea pregatirii o permite, neavand importanta pentru sponsor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Dec. 2015
Buna ziua! Multumesc pentru promptitudine! Mai am o nelamurire: Incheierea contractului de sponsorizare se face pe suma de 5000 lei, dar la data incheierii contractului (dec. 2015) nu i se da beneficiarului toata suma, ci in 2500 lei, iar ceilalti 2500 lei i se dau in trim. 1/2016. Suma de 5000 lei se scade integral din impozitul pe profit la 31.12.2015 sau doar cei 2500 lei? Multumesc inca o data!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x