Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitii intracomunitare. Obligatii fiscale

O societate platitoare de impozit microintreprindere si neplatitoare de TVA achizitioneaza la data de 11.04.2014 un utilaj pentru taiat lemn in valoare de 129 euro de la o societate platitoare de TVA din Bruxelles. Care sunt obligatiile firmei neplatitoare de TVA?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 12 Mai. 2014
Deoarece valoarea achizitiei intracomunitare de bunuri este de 129 euro, cu mult sub plafonul de 10.000 euro cumulat pe un an calendaristic pentru ca achizitia sa devina impozabila, respectiv taxabila in Romania conform art. 126 alin. 3 lit. a si alin. 4 din Codul fiscal, societatea nu are nicio obligatie de natura fiscala, respectiv: - nu trebuie sa se inregistreze in Registrul operatorilor intracomunitari deoarece obligatia inregistrarii intervine doar pentru persoanele impozabile ce realizeaza achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania conform art.1582 alin. 1 lit. d din Codul fiscal (iar achizitia nu este taxabila, fiind sub plafon); - nu trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA special pentru realizarea de operatiuni intracomunitare conform art. 1531 alin. 1 lit. a din Codul fiscal, achizitia fiind sub plafonul anual cumulat; - nu datoreaza TVA deoarece achizitia intracomunitara nu este taxabila conform art. 151 din Codul fiscal; - nu are nicio obligatie declarativa (decont special de taxa) deoarece achizitia intracomunitara a bunului este sub plafonul anual cumulat de scutire potrivit art. 1563 alin. 1 lit. a din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x