Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie utilaj - plata in numerar

Societatea cumpara un utilaj la 15.02.2014 de la o persoana fizica dintr-un alt stat UE si se incheie un contract de cumparare-vanzare prin care se stipuleaza ca utilajul va fi achitat pana in data de 30.05.2014 si ca plata se va efectua numerar in 4 transe.

Valoarea totala este de 157.500 lei. Firma romana are voie sa achite numerar tinand cont ca persoana de la care s-a achizitionat produsul este nerezidenta?
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 09 Mai. 2014
OG 15/1996 privind platile cu numerar nu este aplicabila pentru platile efectuate in valuta catre parteneri comerciali externi. Astfel, aceste plati pot fi facute intr-un plafon mai mare decat plafonul platilor in lei. Daca valoarea unei plati cu numerar depaseste plafonul de 15.000 EUR, tranzactia trebuie comunicata la Oficiul National pentru Combaterea Spalarii Banilor. Termenul de raportare este de 10 zile de la data tranzactiei. Acest plafon este unul individual, pentru o tranzactie de sine statatoare. Daca exista mai multe plati in zile diferite cu sume mai mici de 15.000 EUR si au legatura intre ele este obligatoriu de declarat si acest tip de tranzactie. Avand in vedere valoarea produsului, consider ca aveti obligatia raportarii tranzactiilor cu privire la transele platite pentru acesta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x