Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie marfa de la persoana fizica

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot achizitiona produse provenite de la o persoana fizica pe care sa le revand intr-un magazin fizic sau online . Mai exact, daca pot colabora cu persoane care confectioneaza diferite obiecte (ex: costume traditionale, obiecte din lut, etc) cu care sa am o colaborare in vederea vanzarii acestora. Insa nu stiu care este procedura prin care pot vinde produsele din moment ce persoana respectiva nu are un srl sau un pfa pentru a imi putea oferi factura.
Am inteles ca si consignatiile si galeriile de arta colaboreaza in felul acesta prin borderouri de achizitie (despre care nu stiu foarte multe detalii), insa eu as dori sa nu lucrez cu stocuri ci pe baza de comenzi iar la sfarsitul lunii sa livrez banii aferenti persoanei respective. Ori in cazul acesta eu pot factura catre clientii mei ceva ce nu am pe stoc?
Multumesc.
Adaugata in   Studii de caz

1 raspuns


la 21 Feb. 2016
Ca firma puteti colabora doar cu persoane fizice inregistrate fiscal sau constituite ca persoane juridice, acestea neputand deveni producatori fara autorizare. Regimul de consignatie presupune comercializarea unor produse care sunt expuse la vanzare, avand regim de custodie, iar galeriile de arta au doar drept de expunere pe durata expozitiei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x