Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare autoturism

Am preluat un contract de leasing pentru un autoturism cu valoarea ramasa de achitat catre leasing in valoare ve 25000 ron pe inca 15 luni cand se achita leasingul.
Cum calculez amortismentul? Mai bine spus pentru timpul, adica pentru restul de 15 luni sau pe 4 ani incep ca si cum ar fi nou?

Daca as dori sa-l instrainez, mai bine spus dupa 7 luni vreau sa-l dau altei firme, cum trebuie sa procedez?
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 09 Sep. 2013
Amortizarea se calculeaza avand in vedere durata prevazuta in CATALOGUL PRIVIND CLASIFICAREA SI DURATELE NORMALE DE FUNCTIONARE A MIJLOACELOR FIXE. Mijlocul fix poate fi instrainat doar dupa incheierea contractului de leasing. In cazul in care doriti instrainarea dupa 7 luni, atunci se poate face doar prin cesiunea contractului de leasing catre societatea respectiva. Pentru cesiune aveti nevoie si de acordul societatii de leasing.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Sep. 2013
Eu am preluat prin cesiune un contract de leasing cu acordul societatii de leasing.Vreau sa fac un contract de cesiune cu o alta firma si cu acordul societatii de leasing. cand am preluat contractual valoarea ramasa de achitat era de 25000 ron pe /15 luni.cum trebuia sa calculez amortismentul ?Autoturismul era pe o durata de 5 ani din care trecuse 3 ani si 9 luni in acest timp s-a calculate amortisment lunar ramanand restul de 1 an si 3 luni eu cum trebuia sa calculez? Va multumesc
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x