Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

valoare globala intreprindere intrata in fuziune

Buna ziua,

Sunt stagiar in anul 1 la CECCAR si ma confrunt cu o aplicatie de fuziune prin absorbtie a doua societati. Nelamurirea mea este legata de reevaluarea imobilizarilor corporale si de determinarea valorii globale a societatilor prin metoda rezultatului. Cum se procedeaza in cazul in care la ambele societati au avut loc reevaluari ale activelor imobilizate iar valoarea justa este mai mica decat valoarea contabila si ce se intampla cu amortizarea activelor raportat la calculul activului net? Cum se preiau in contabilitatea absorbantului imobilizarile corporale, amortizarea si contruile 491 si 397? Si o ultima intrebare ar fi, cum se determina aportul net prin metoda rezultatului?
Multumesc!

1 raspuns


la 10 Dec. 2015
Fuziunea prin absorbtie presupune preluarea activelor si pasivelor firmei absorbite de catre firma absorbanta conform ultimei balante. Reevaluarea poate avea loc dupa momentul absorbtiei. In contabilitate, fuziunea se inregistreaza prin transferul activelor si datoriilor cu conturile 7583 rspectiv 6583. In urma inchiderii conturilor de venituri si cheltuieli, la firma absorbita se determina rezultatul generat de operatia de lichidare prin contul 121.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x