Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Valoare fiscala mijloc fix

Daca se vinde un mijloc fix la un pret mai mic decat valoarea ramasa neamortizata fiscal, aceasta este deductibila la determinarea impozitului pe profit?

1 raspuns


la 11 Mar. 2013
Buna ziua, Din punctul de vedere al impozitului pe profit, nu se considera cheltuiala nedeductibila fiscal valoarea neamortizata a bunului de capital vandut. Conform prevederilor articolului 21 alineatul 1 din Codul fiscal , cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile sunt considerate cheltuieli deductibile. Cheltuielile cu valoarea neamortizata a bunului de capital reprezinta cheltuieli aferente veniturilor obtinute din vanzare, indiferent de marimea acestora. Prin punctul 22 din normele Codului fiscal date in aplicarea articolului 21, cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile sunt cheltuielile inregistrate cu realizarea si comercializarea bunurilor, prestarea serviciilor sau executarea lucrarilor.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x