Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

transfer de marfa de la punct de lucru la sediu


Buna ziua
1.Va rog sa imi spuneti ce documente se intocmesc in momentul cand o firma vrea sa mute marfa de la puncul de lucru la sediul societatii deoarece puctul de lucru doreste sa il inchida .
si

2.daca o societate doreste sa isi vanda stocul de marfa ( haine si incaltaminte ) unei alte firme ce documente trebuie sa faca ? Societatea care vinde marfa ,poate face reducere de pret la produsele respective apoi sa faca vanzarea ??

4 raspunsuri


la 07 Iun. 2016
Transferul de marfuri, materiale etc intre gestiuni se face cu bon de transfer daca sunt in aceeasi locatie, sau cu aviz de expeditie in cazul transferului intre locatii diferite. Reducerea de pret poate fi aplicata in cazul cumpararii unor cantitati mai mari, daca este o decizie in acest sens, sau in cazul prezentat la punctul anterior, se poate face un pret preferential la lichidare de stoc (care are loc in baza unei decizii a reprezentantului legal).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Iun. 2016
va rog sa imi spuneti daca se face reducerea de pret la produse ,ce acte trebuie intocmite si ce inregistrari contabile necesita aceastea ? va intreb deoarece am marfa achizitionata de anul trecut cu tva de 24 %si de anul acesta cu cu 20% . multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Iun. 2016
Reducerea de pret se poate face ca promotie sau lichidare de stoc. Daca reducerea este mentionata pe factura cu produsul respectiv, aceasta se inregistreaza cu valori negative rezultand pretul incasat, iar daca factura de reducere este eliberata separat dupa facturarea produsului se inregistreaza pe 709. Cota de tva de la achizitie este ajustata din ianuarie, cand s-a schimbat cota, urmand a factura in continuare cu 20%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iun. 2016
Da, se face transferul marfurilor cu aviz de insotire, dar un lucru ff important de retinut - pe avizul de insotire se face precizarea: ,,NU SE FACTUREAZA,,.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x