Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

transfer cu titlu gratuit intre institutii publice

Am primit cu titlu gratuit de la Ministerul Muncii in anul 2010 un autoturism .Acesta a fost inregistrat in contabilitte ,in acest moment fiind complet amortizat .Autoturismul nu a fost inscris pe numele institutiei care a primit transferul cu titlu gratuit ,deoarece la momentul respectiv unitatea ierarhic superioara ( ordonatorul principal de credite=primaria) detinea numarul maxim de autoturisme prevazut de lege in parcul auto,La acest moment talonul masinii figureaza tot pe numele MInisterului care a donat masina.
Intrebare: exista prevederi legale despre modul in care se pot casa mijloacele fixe primite cu titlu gratuit la institutii publice?
Care este procedura de a scoate mijlocul fix specificat din evidentele contabile ale unitatii tinand cont ca unitatea nu s-a putut folosi de acest mijloc fix deloc?

3 raspunsuri


la 30 Mar. 2015
Transferul unor bunuri intre institutii se face prin hotarari ale ordonatorului de credite, in baza careia se face introducerea in patrimoniu. Pentru casarea mijloacelor fixe ale institutiei, este necesar ca la inventariere sa se mentioneze in raportul comisiei starea tehnica a bunului si propunerea de casare. Din punct de a legislatiei o imobilizare corporala trebuie scoasa din evidenta la cedare sau casare, atunci cand nici un beneficiu economic viitor nu mai este asteptat din utilizarea sa ulterioara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Mar. 2015
In situatia prezentata,autoturismul a fost transferat prin ordin de ministru,si a fost inregistrat in contabilitate ca atare, fara aprobarea ordonatorului principal de credite. In afara de casare, exista posibilitatea legala de transfer a acestui autoturism catre o organizatie non-profit( fundatie,asociatie)? Sau transferul gratuit se refera doar intre institutii publice?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Mar. 2015
Daca transferul initial a fost prin ordin, si casarea trebuie facuta in acelasi mod. Nu puteti oferi bunuri din patrimoniu cu titlu gratuit fara acordul institutiei superioare ierarhic.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x