Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tichete cadou bonus

Deoarece suntem fideli unei societati distribuitoare de tichete masa, primim in functie de numarul de tichete, bonus tichete cadou (in valoare de10lei). Aceste tichete bonus vin cu factura cu valoare zero. Intrebare: cum se inregistreaza in contabilitate factura si cum se pot folosi aceste tichete bonus,mai precis, cui se pot da?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 10 Iun. 2013
Buna ziua, Tichetele cadou se pot acorda si pentru cheltuieli sociale. Angajatorii acorda angajatilor proprii tichete cadou, in limita sumei prevazute in bugetul de venituri de cheltuieli aprobat potrivit legii. Potrivit pct. 70, lit i din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, la stabilirea venitului impozabil al persoanei salariate, se ia in calcul si avantajele primite de salariat cum sunt tichetele cadou primite conform legii, indiferent daca acestea sunt acordate potrivit destinatiei și cuantumului prevazute la art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal (“cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei”). Tichetele cadou oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cat si cadourile in natura, cu ocazia evenimentelor mai sus enumerate care nu de pasesc 150 de lei pentru fiecare persoana, nu sunt considerate venituri salariale, si nu sunt impozabile, in sensul impozitului pe venit. Aceste cadouri in bani sau in natura(bunuri) nu sunt supuse nici calculului contributiilor sociale obligatorii potrivit art. 296^15, lit. b/ Codul fiscal. Tichetele cadou sau cadourile in natura oferite cu ocazia evenimentelor mai sus enumerate, dar si cu alte ocazii, care depasesc plafonul de 150 de lei, sunt supuse impozitului pe venit si incluse in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii. Cheltuielile cu cadourile in bani sau in natura sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in limita a 2% aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile pentru angajator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x