Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Subventia APIA venit economic?

Subventiile APIA, in cazul unei asociatii fara scop patrimonial, se asimileaza veniturilor din activitate economica, ele inregistrandu-se in contul 741?
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 07 Mai. 2013
Potrivit art. 15 alin. (2) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale si organizatiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru resursele obtinute din fonduri publice sau din finantari nerambursabile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Mai. 2013
Va multumesc f.f.f. mult, d-na T. Munteanu. O singura intrebare mai am (nu am gasit raspunsul in Codul Fiscal...): in cazul aceleasi asociatii nonprofit, veniturile obtinute de asociatie din insamantarea artificiala(cont 708) sunt venituri economice, nu? Ca atare, se impoziteaza, nu? In plus, in acest caz, ar trebui ca asociatia nonprofit sa mai faca vreun demers privind inscrierile la Administratia Financiara?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x