Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

stornare cheltuiala din an anterior conform masurii date de controlului

Buna ziua

Ca urmarea a controlului a fost impusa masura stornarii unei facturi ce reprezinta parte din contravalorea unei lucrari din 2011. Furnizorul accepta sa emita factura de storno si sa restituie banii , cu conditia ca daca se castiga procesul prin care se contesta procesul de control sa se regleze situatia. Cum inregistram factura primita de la furnizor.


Multumesc
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 21 Iul. 2014
Conform prevederilor O.M.F.P. nr. 3055/2009, inregistrarea unei facturi din perioada anterioara se face ca o corectura a unei erori, la data constatarii, pe seama rezultatului reportat sau a contului de profit si pierdere, in functie de semnificatia erorii contabile. Daca factura de storno este primita in exercitiul actual veti corecta contul de profit si pierdere aferent exercitiului curent. Pentru corectarea veniturilor si cheltuielilor aferente exercitiilor financiare precedente nu se modifica situatiile financiare ale acelor exercitii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x