Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL.Cheltuieli anticipate

In cazul unei SRL, se pot inregistra cheltuiele anticipate? In ce fel? Ce anume putem inregistra ca si cheltuieli anticipate?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 21 Mar. 2013
Cu ajutorul contului 471 se tine evidenta cheltuielilor efectuate in avans care urmeaza a se suporta esalonat pe cheltuieli, pe baza unui scadentar, in perioadele/exercitiile viitoare. Contul 471 "Cheltuieli inregistrate in avans" este un cont de activ. In debitul contului 471 "Cheltuieli inregistrate in avans" se inregistreaza: - sumele reprezentand abonamentele, chiriile si alte cheltuieli efectuate anticipat (401, 512, 531); - valoarea dobanzilor aferente contractelor de leasing financiar, potrivit prevederilor contractuale (167). In creditul contului 471 "Cheltuieli inregistrate in avans" se inregistreaza: - sumele repartizate in perioadele/exercitiile financiare urmatoare pe cheltuieli, conform scadentarelor (605, 611 la 628, 658, 666, 668); Soldul contului reflecta cheltuielile efectuate in avans.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x