Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL-D scutire contributii

La o SRL-debutant declarat microintreprindere, cu 2 salariatii pe firma timp de trei ani, am inteles ca sunt scutiti de plata contributiilor la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale. As vrea sa stiu in ce conditii sunt scutiti, care este monografia contabila cu scutirea de obligatii. Am inteles ca sunt scutiti agenti economici numai cand iau fonduri europene.
Adaugata in   Monografii contabile

2 raspunsuri


la 12 Apr. 2013
Buna ziua, Se poate sa fiti putin mai explicita: aveti o SRL infiintata acum 3 ani, cu 2 salariati, care a trecut la microintreprindere anul acesta?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Apr. 2013
Buna ziua, Daca este vorba de o microintreprindere debutanta (SRL-D), conform art. 5 lit. c din OUG 6/2011 este scutita de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior. Prin urmare, societatea va beneficia doar de scutirea de CAS datorata de angajator, in limita veniturilor salariale care nu depasesc depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x