Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate agricola-distribuire produse in natura catre membri asociati

Societate agricola infiintata in baza legii 36/1991, inregistrata in scopuri de TVA si platitoare de impozit pe profit, lucreaza 400 ha teren agricol , teren care apartine in totalitate membrilor asociati , respectiv proprietarilor de teren. Societatea lucreaza acest pamantul cu utilajele proprii si toate cheltuielile de la insamantare si pana la recoltare le suporta societatea agricola.La recoltare o parte din produse la vinde altor societati pentru care intocmeste facturi iar diferenta din recolta o distribuie membrilor asociati pe baza de borderou.
Intrebarea este:se emite factura pentru fiecare membru asociat in parte si care sunt inregistrarile contabile ,avand in vedere ca societatea nu lucreaza pamantul in arenda?
Daca se emite factura se colecteaza TVA si platesc si impozit din vinzarea produselor care membri asociati? Cum compensez clientul ,pentru ca nu incasez creanta de la membrul asociat?

Adaugata in   Monografii contabile
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x