Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Servicii executate in Austria

Firma la care lucrez s-a inregistrat in ROI si recruteaza muncitori pt. a-i trimite in Austria sa lucreze in constructii .
Ei vor fi angajatii fimrei noastre si vor lucra delegati in Austria .
Se vor factura cheltuielile legate de cazarea si transportul lor acolo si li se va da indemnizatia cuvenita .
Suntem platitori de TVA la facturare , lunar .
Unul din clientii austrieci este platitor de tva , celalalt nu ...

Va rog frumos sa-mi spuneti care e diurna zilnica / muncitor , ce inregistrari contabile fac cu livrarea ( pt. cel cu TVA valid facturez fara TVA si trec in rubrica " Scutit cu drept de deducere ' ??? si pt. celalalt facturez cu TVA ???)
Facturez in euro conform contractului si inregistrez in conta in lei la cursul zilei ???
Inregistrez livrarea lunar in declaratia 390 si 300.
Ce mai este important sa stiu ??? Imi e teama sa nu gresesc ..
Multumesc mult

1 raspuns


la 20 Mar. 2015
Diurna zilnica pentru Austria conform HG 518/1995 este de 35 euro. Pentru societatile comerciale se aplica formula de calcul a diurnei zilnice externe maxime deductibile la calculul impozitului pe profit care va fi: 35 euro x 2,5 x 0,75 x 1,15x1,08 = 81,50 euro. Pentru justificarea necesitatii deplasarii sau delegarii se intocmeste Ordinul de deplasare (delegatie) cod 14-5-4, reglementat de prin OMFP 3512/2008 privind documentele financiar contabile In privinta facturarii, beneficiarii trebuie sa se inscrie in roi pentru a beneficia de masurile de simplificare a taxei. Cel care nu este inregistrat ca platitor de TVA, trebuie sa se inregistreze doar pentru operatiuni comunitare, altfel va trebui sa facturati cu TVA cota de 24%. Facturile trebuie sa contina mentiunea de taxare inversa conform prevederilor Codului fiscal, iar raportarea in formularele 300 si 390 se face in lei la cursul bnr din ziua facturarii, la rubricile corespunzatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x