Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

second hand

Buna seara,

Am o societate nou infiintata de second hand (haine); nu se fac achizitii intracomunitare si as vrea sa stiu cum se fac inregistreaza in contabilitate, tinand cont ca marfa se receptioneaza la kg si se vinde la buc. Descarcarea de gestiune se face prin metoda inventariului intermitent?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 02 Mai. 2012
327,,Marfuri in curs de aprovizionareâ??â?? = 401 ,,Furnizoriâ??â?? receptia marfii - se intocmeste NIR-ul . Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole , anexa pe care o atasati facturii. Ex. conform facturii primite avem: - greutate totala haine =10 kg - pret 10 lei - valoare factura 100 lei Din transformare au rezultat articolele conform PV anexa: - 50 buc articol X cu P/U 1 leu, valoare 50 lei - 20 buc articol Y cu p/u 2 lei, valoare 40 lei - 10 buc articol Z cu p/u 1 leu, valoare 10 lei Valoare totala anexa 100 lei Astfel se stabilesc si preturile de vanzare cu amanuntul. Atentie ! Valoarea totala a anexei trebuie sa coincida cu cea din factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x