Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

rezerva legala

Buna ziua,

Va multumesc pt raspunsul anterior , dar totusi va mai intreb inca o data , daca o microintreprindere platitoare de impozit pe VENIT poate sa -si constituie rezerva legala in conditiile in care aceasta se constituie din profitul net al soc in limita a 5% pt a fi deductibila la calculul profitului impozabil trim sau anual, dupa caz.
Daca nu se poate constitui aceasta rezerva, va rog sa-mi spuneti pe ce destinatii pot sa fac repartizarea, tinand cont ca soc este in primul an de functionare.
multumesc
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 27 Ian. 2014
Atentie, nu faceti confuzie. Conformi Art. 22. alin.1 din Codul fiscal, contribuabilul are dreptul la deducerea rezervei legale in limita unei cote de 5% aplicata asupra profitului contabil, inainte de determinarea IMPOZITULUI PE PROFIT, din care se scad veniturile neimpozabile si se adauga cheltuielile aferente acestor venituri neimpozabile, pana ce aceasta va atinge a cincea parte din capitalul social subscris si varsat sau din patrimoniu, dupa caz, potrivit legilor de organizare si functionare. Asadar, avand in vedere ca societatea dvs. este platitoare de venituri micro, nu aplica prevederile de mai sus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x