Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Restituire valoare factura gaz

În urma unui control a Curtii de Conturi (lucrez la o instituţie publică)din luna februarie 2013 a trebuit sa solicit Eon Gaz restituirea valorii unei facturi din 2012. Eon a emis in luna martie factura pentru consumul aferent lunii februarie şi la pozitia a doua din factura in rosu suma ce trebuia restituita, per total factura avand de plata o suma mica. Intial am vrut sa inregistrez si sa platesc doar suma totala din factura 610-401 si 401-770, dar apoi am realizat ca fiind o cheltuială din anii precedenţi, nu este corect.
Iată ce înregistrări am făcut în 2012 ,610-401 401-770 121-610
770-121 şi la începutul acestui an 121-117.
Vă rog să mă ajutaţi cu înregistrările ce ar trebui făcute.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 03 Apr. 2013
Erorile din perioadele anterioare sunt omisiuni si declaratii eronate cuprinse in situatiile financiare ale entitatii pentru una sau mai multe perioade anterioare rezultand din greseala de a utiliza sau de a nu utiliza informatii credibile care: - erau disponibile la momentul la care situatiile financiare pentru acele perioade au fost aprobate spre a fi emise; - ar fi putut fi obsinute in mod rezonabil si luate in considerare la intocmirea si prezentarea acelor situatii financiare anuale. Astfel de erori includ efectele greselilor matematice, greselilor de aplicare a politicilor contabile, ignorarii sau interpretarii gresite a evenimentelor si fraudelor. Corectarea erorilor aferente exercitiului financiar curent se efectueaza pe seama contului de profit si pierdere. Corectarea erorilor semnificative aferente exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat. Din inregistrarile sus mentionate de dvs. s-a considerat ca "eroarea" a fost nesemnificativa, optand pentru inchiderea contului de cheltuiala prin 121. Inregistrarile sunt corecte dpdv contabil, ramane sa stabiliti dvs. daca stormarea facturii influenteaza semnificativ sau nu rezultatul exercitiului anterior.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x