Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reevaluare micro

Buna ziua,
In cazul unei microintreprinderi, unde impozitul este 3% la incasari(venituri), cum procedez cu surplusul din reevaluare care se adauga la impozitare?
Multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

3 raspunsuri


la 04 Mar. 2013
Buna ziua, Conform prevederilor pct 57 ^1 din Normele de aplicare a Codului fiscal dat in aplicarea prevederilorart. 22 alin. (5), corelate cu dispozitiile art. 19 din Codul fiscal , surplusul din reevaluarea imobilizarilor corporale, care a fost anterior deductibil, evidentiat potrivit reglementarilor contabile in contul «Rezultatul reportat» sau in contul «Alte rezerve», analitice distincte, se impoziteaza la momentul modificarii destinatiei rezervei, distribuirii rezervei catre participanti sub orice forma, lichidarii, divizarii, fuziunii contribuabilului sau oricarui alt motiv, inclusiv la folosirea acesteia pentru acoperirea pierderilor contabile. Pentru calculul profitului impozabil aceste sume sunt elemente similare veniturilor. Inregistrarea si mentinerea in capitaluri proprii, respectiv conturi de rezerve sau rezultatul reportat, analitice distincte, a rezervelor constituite in baza unor acte normative nu se considera modificarea destinatiei sau distributie. Soldul contului 1065 "Rezerve reprezentand surplusul realizat din rezerve din reevaluare" nu se modifica decat in cazul vanzarii cladirii, divizarii, fuziunii sau lichidarii societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Mar. 2013
Vreau sa stiu daca se mai impoziteaza si cum, acest surplus, odata ce societatea este microintreprindere de la 01.02.2013.Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Mar. 2013
Buna ziua, In conformitate cu articolele de lege prezentate anterior conteaza destinatia rezervelor si nu faptul ca folositi impozitarea pe microintreprindere sau nu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x