Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Prestari servicii intracomunitare

O societate din Romania, prin administratorul sau, care este agent de vanzari, cauta pe piata romaneasca clienti pentru un agent din Italia.
Intre cele doua parti s-a incheiat un contract de colaborare, prima facturand in fiecare luna catre ce-l de-al doilea, comisionul(fix+ variabil) si totalitatea cheltuielilor ocazionate de agent (combustibil, hotel, telefon, deplasari in Italia etc). Pana la 01.02.2013, societatea romaneasca era platitoare de impozit pe profit, astfel ca valoarea facturii era inregistra ca venit, iar pe cealalta parte se considerau cheltuieli aferente, astfel ca venitul pur era doar cel din comision (asa cum este si corect).
De la 01.02.2013, societatea din Romania indeplineste conditiile de micro si intrebarea mea este: cum vor fi inregistrati banii din factura emisa, respectiv contravaloarea cheltuielilor aferente? Pentru ca acum se impoziteaza veniturile, dar contravaloarea cheltuielilor nu constituie venit, ci cheltuiala? Se poate sa inregistrez in contul 471, cheltuieli in avans, dar apoi cum le trec pe cheltuiala?

Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 20 Mar. 2013
Buna ziua, Facturile emise pentru contravaloarea cheltuielilor, care sunt pe numele societatii din Romania, constituie cheltuiala pentru aceasta. Contravaloarea serviciilor din factura emisa de societatea din Romania constituie venit pentru aceasta, la care se adauga comisionul facturat. Contravaloarea cheltuielilor nu are cum sa constituie cheltuiala pentru societatea din Italia, pentru ca nu sunt emise pe numele societatii respective. Dumneavostra aveti venituri egale cu contravaloarea cheltuielilor plus comisionul si cheltuielile ocazionate de serviciul prestat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x