Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prelucrare produse la terti

o fabrica tamplarie lemn (productie) primeste de la un tert materiale(prime si auxiliare)spre prelucrare (produs finit) pe baza de aviz .In finalizarea produsului finit firma prelucratoare mai foloseste materiale (lemn ) si din magazia proprie .Unde trebuie sa se regaseasaca aceste materiale :
1.Pe factura de prestari servicii emisa catre beneficiar care are anexata situatia de lucrari cu materialele folosite si manopera ?
sau
2.Se face factura separat cu vanzarea materiei prime folosite iar factura de prestari servicii sa fie separata?
Care varianta e corecta tinand cont ca si beneficiarul trimite o parte din materiale pt realizarea produsului finit ? mai clar materialele sant o parte ale clientului o parte ale firmei care prelucreaza .Ale clientului pleaca inapoi pe baza de aviz insa ale prestatatorului unde se vor regasi ?

1 raspuns


la 24 Iun. 2016
Pentru evidentierea materiilor prime utilizate si a manoperei se procedeaza conform clauzelor contractuale. Daca aveti contract de prelucrare, se factureaza doar manopera, utilizarea unor materii prime suplimentare facand obiectul aceleiasi facturi in cazul in care acestea sunt trecute in procesul de productie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x