Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plusuri si minusuri la inventar. Inregistrari contabile

In urma unui control ANAF se constata o diferenta in plus in suma de 5979 lei (contravaloare marfa) si o diferenta valorica in minus in suma de 2443 lei.

Va rog sa imi spuneti care sunt notele contabile si daca se inregistreaza in jurnalul de vanzari.

Multumesc.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 06 Mai. 2014
Din punct de vedere contabil, plusurile se inregistreaza in contabilitate prin diminuarea cheltuielilor, prin inregistrari contabile in negru sau in rosu, in functie de politica contabila si de programul informatic utilizat. Din punct de vedere al TVA nu sunt implicatii fiscale, plusurile de inventar nefiind, in general, consecinta unor livrari de bunuri pentru care nu s-au intocmit facturi. In consecinta acestea nu se inregistreaza in Jurnalul de vanzari. In cazul constatarii unor lipsuri imputabile in gestiune, administratorii trebuie sa impute persoanelor vinovate bunurile lipsa la valoarea lor de inlocuire. Inregistrari contabile: 1)Plusuri la inventar: la pret cu amanuntul: 371% 607 378 4428 Sau % 371 (minus) 607 (minus) 4428(minus) cu valoarea inregistrata initial in contabilitate (conform NIR) la pret de achizitie 371=607 sau 607=371 (minus) cu valoarea la pret de inregistrare a marfurilor constatate plus la inventar; 2) Minusuri la inventar: In functie de evidenta marfurilor la pret de achizitie sau la pret cu amanuntul : a) la pret cu amanuntul: %= 371 4428 378 607 b) la pret de achizitie b) 607=371 Si in ambele situatii: 635= 4426 cu ajustarea TVA deduse initial. Cheltuiala atat cu costul marfii cat si cu TVA sunt cheltuieli nedeductibile la determinarea profitului impozabil. Ajustare TVA se reflecta in decontul de TVA la rd.31 cu semnul minus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x