Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plata impozit profit

in cazul in care o firma nu a platit impozitul pe profit pe anul 2012 pana la data de 25 martie 2013 deoarece firma a platit la trezorerie cote mai mari decat cele declarate, este aceasta o problema? Trebuie neaparat achitat chiar daca exista un sold din care putem sa ne scadem cu aceasta suma?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 10 Mai. 2013
Avand in vedere prevederile Codului de procedura fiscala, in cazul in care s-au achitat sume in plus catre buget, societatea poate depune la administratia de care apartine o cerere de compensare a obligatiilor restante. Creantele fiscale ale debitorului se compenseaza cu obligatii datorate aceluiasi buget, urmand ca din diferenta ramasa sa fie compensate obligatiile datorate altor bugete, în mod proportional. Creantele fiscale rezultate din raporturi juridice vamale se compenseaza cu creantele fiscale ale debitorului reprezentand sume de restituit de aceeasi natura. Eventualele diferente ramase se compenseaza cu alte obligatii fiscale ale debitorului. Daca legea nu prevede altfel, compensarea opereaza de drept la data la care creantele exista deodata, fiind deopotriva certe, lichide si exigibile. Compensarea se constata de catre organul fiscal competent, la cererea debitorului sau din oficiu. Organul fiscal competent comunica debitorului decizia cu privire la efectuarea compensarii, in termen de 7 zile de la data efectuarii operatiunii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x