Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

operatiuni tva urmare scoatere platitor tva la cerere

Ce inregistrari contabile se fac urmare iesirii ca platitor de tva ?
Mentionez ca la data de 31 martie exista marfa in stoc,am primit si decizia pentru anularea inregistrarii in scopuri de tva .

Multumesc
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 03 Mai. 2015
In cazul procedurii anularii inregistrarii in scopuri de TVA, conform art. 153, alin. (9), lit. e), persoana impozabila este obligata sa emita facturi cu TVA colectata, dar fara a avea drept de deducere pentru suma TVA deductibila aferente achizitiilor de bunuri si servicii efectuate, interdictia de exercitare a dreptului de deducere a TVA este reglementata prin art. 11 alin. (1^3) din Codul fiscal. Factura trebuie emisa cu inscrierea sumei TVA colectate distinct, dar fara ca suma respectiva sa fie inregistrata evidenta contabila prin creditul contului 4427, folosind 4111= 7 635 = 446 TVA colectata in cazul anularii codului de TVA din oficiu, datorata pentru toate operatiunile taxabile realizate in perioada in care figureaza cu codul de TVA anulat trebuie raportata prin formularul cod 311. Pentru TVA deductibila primita pe facturile furnizorilor, valoarea acesteia intra in costul de achizitie a bunurilor si serviciilor achizitionate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x