Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Onorariu BEJ - inregistrare

Buna ziua.
Am si eu o intrebare: in septembrie 2011 am primit o factura, de la un Birou Executor Judecatoresc, ce reprezinta contravaloarea onorariului pentru un dosar de executare silita pentru un client rau platnic dat in judecata, in valoare de 500 lei, pe care am achitat-o integral si pe care am inregistrat-o asa:
% = 401 500
628 403,23
4426 96,77

401 = 5121.1 500

Intre timp am primit toti banii pe care clientul avea sa ni-i achite conform Sentintei (debit,penalitati, cheltuieli de judecata) + acesti 500 lei pe care i-am bagat in contul 462 (pentru ca am crezut ca ni i-a platit in plus) pana azi, cand am primit de la BEJ explicatia ca ei sunt incasati de la client pentru ca noi sa ne acoperim contravaloarea facturii din septembrie 2011.
Ce nota contabila trebuie sa facem acum ca sa inchidem ct 462?

Multumesc anticipat.
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 14 Feb. 2013
Suma restituita de BEJ reprezinta onorariul pe care l-a recuperat de la debitor. In acest caz pentru suma recuperata BEJ trebuia sa emita factura storno aferenta onorariului pe care dvs. l-ati achitat integral in 2011. In cazul in care BEJ nu va emite factura storno pentru onorariu (practica des intalnita la executorii judecatoresti), solicitati-i acestuia un document justificativ pentru suma pe care dvs. ati inregistrat-o corect in contul 462. Stingerea acestui cont se poate face prin trecerea lui pe venit. Nota contabila este urmatoarea: 462=7588.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x