Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

obiecte de inventar din productie proprie

Am urmatoarea intrebare: daca din productie proprie obtin un dulap care reprezinta obiect de inventar, cum procedez:
1. folosesc contul 722 sau
2. 345=711 si apoi 303=345? Daca fac asa cand casez obiectul de inventar si fac 603=303 nu se dubleaza cheltuiala (am cheltuit cu materialele din care s-a confectionat, cand s-a facut consumul pt dulapul respectiv)?
Cum este corect?
Multumesc.

1 raspuns


la 18 Sep. 2014
Contul 722 - Venituri din productia de imobilizari corporale, tine evidenta veniturilor din productia de imobilizari corporale. In creditul contului 722 se inregistreaza valoarea la cost de productie a amenajarilor de terenuri, realizate pe cont propriu, receptionate, facturate (211/ 231); valoarea la cost de productie al celorlalte imobilizari corporale realizate pe cont propriu, precum si a investitiilor efectuate pe cele existente - a mijloacelor fixe obtinute din productie proprie, receptionate, facturate (212, 213, 214, 231); valoarea la cost de productie a imobilizarilor corporale in curs obtinute din productie proprie, receptionate, facturate (231). In debitul contului 722 se inregistreaza soldul creditor al contului 121 in vederea inchiderii acestuia si a stabilirii rezultatelor. La sfarsitul lunii/ exercitiului contul nu prezinta sold. Daca dulapul se incadra in categoria mijloacelor fixe as fi utilizat contul 722, dar fiind un obiect de inventar, vom avea devizul de materiale, inregistrarea fiind pe 303 cu inregistrarea cheltuielii respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x