Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografii contabile proceduri fiscale

In anul 2010 am inregistrat client incert si fac inregistrari conrabile 4118-4111, constitui provizion 6814-491 (30% din creanta). In acest an se concluzioneaza ca este imposibil recuperarea acesteia si conducerea societatii decide scoaterea din evidenta , se inregistreaza ajustarea pentru deprecieri 491-7814 , concomitent 654-4118. Intrebare : ce cheltuieli sunt deductibile fiscal , respectiv venituri neimpozabile, la calculul impozitului pe profit?

1 raspuns


la 13 Nov. 2014
Trecerea pe venituri se face in momentul in care intervine termenul de prescriere sau aveti o hotarare judecatoreasca privind lichidarea societatii. Cheltuiala cu materialele/produsele folosite pentru marfurile vandute sunt deductibile fiscal, iar veniturile fiscale inregistrate datorita pierderii sunt venituri impozabile daca se ajunge la prescriere si neimpozabile daca clientul are hotarare judecatoreasca de faliment.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x