Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie reevaluare cladire de natura stocurilor(pentru vanzare)

Buna ziua,

Am avut in contabilitate un ansamlu de cladiri pe care l-am amortizat si ulterior , in baza deciziei asociatului unic s-a schimbat destinatia fiind transferat la mijloace fixe de natura stocurilor, avand in vedere ca urmeaza sa-l vanda. In luna iunie 2014 se fac trei ani de la achizitie si s-a hotarat reevaluarea lui de catre experti evaluatori pentru a nu plati impozitul la primarie de 10 ori mai mult. Va rog sa-mi scrieti o monografie contabila in ambele cazuri de crestere sau descrestere a valorii , precum si implicatiile fiscale care decurg.

2 raspunsuri


la 30 Apr. 2014
MAi intai trebuia facuta reevaluare si apoi trecuta pe mijloace fixe de natura stocurilor
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Mai. 2014
Daca am facut operatiunea de transfer a cladirii in categoria stocurilor, la valoarea ramasa de amortizat, in baza Deciziei asociatului unic in luna decembrie 2013, ansamblul de cladiri nefiind vandut la data prezentei(nu s-au gasit cumparatoro) iar in iunie 2014 se implinesc 3 ani de la achizitie, facandu-se reevaluarea, cum procedez in aceasta situatie? Ce inregistrari contabile se pot face? Care sunt implicatiile fiscale?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x