Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie decontare transport

O salariata a cumparat abonament de la o societate de transport,pentru care i s-a eliberat factura. Conducerea societatii i-a aprobat decontarea a 1/2 din valoarea abonamentului, cealata jumatate fiind suportata de salariata. Va rog frumos sa ne transmiteti monografia contabila a acestor opera-tiuni avand in vedere si declaratia 394 si TVA-ul.

1 raspuns


la 13 Nov. 2018
Pentru decontarea transportului este necesara incadrarea in 5% din fondul de salarii, clauza contractuala in c.i.m. sau contract colectiv de munca, inregistrarea contabila fiind in baza unui decont de cheltuieli, iar cheltuiala cu transportul inregistrata pe analitic ca deductibila/nedeductibila. In formularul 394, abonamentul nu se poate inregistra daca este pe persoana (in caz ca nu este nominal este inregistrat ca bon fiscal); pentru factura, aceasta se inregistreaza cu valoarea deductibila, cea nedeductibila ca neexigibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x