Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila vanzari marfa

O societate de vanzari a combustibilului tip PECO, vinde motorina sau benzina pe baza de numerar, dar mai exista vanzari si pe baza de contracte comerciale .Programul informational este legat de pompe si care in momentul alimentarii face si scaderea din gestiune prin inregistrari contabile. La vanzarile numerar casa de marcat emite bonul fiscal, iar pe baza de contract se emite automat aviz, care ulterior se factureaza tot din program. Vine ANTIFRAUDA si constata ca nu este bine si ca vanzarile pe baza de aviz trebuiesc fiscalizate prin casa de marcat. Intrebare: este corect ce cere? Dupa parerea mea daca la aviz programul genereaza articolul contabil 418 % 707 si 4428 si la facturare 4428- 4427 si 4111- 418, cu valoarea marfii vandute si automat scaderea din gestiune a cantitatii vandute. Parerea mea este ca prin fiscalizarea livrarilor pe baza de aviz se vor dubla aceste inregistrari, veniturile, TVA- ul scaderea din gestiune. Sunt obligata ca aceste vanzari pe baza de aviz sa le fiscalizez prin casa de marcat?
Va multumesc
Daca este nevoie de alte detalii va rog sa-mi raspundeti

1 raspuns


la 17 Iul. 2015
In opinia mea, sistemul inregistreaza corect vanzarea produselor, doar in cazul livrarii in avans cu facturare ulterioara trebuie sa eliberati bon nefiscal si aviz, fiscalizarea fiind in momentul facturarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x