Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila pentru valorille noi a creditorilor cfc PR

Pentru o societate in procedura de insolventa,dupa aprobarea planului de reorganizare si intrarea pe plan, valorile noi ale debitelor creditorilor din lista creditorilor sunt diferite cu cele din balanta ( inscrise la data intrarii in insolventa). - mai mici. Care este monografia ( procedura de actualizare) a balantei dupa planul de reorganizare aprobat ? Cum se ajunge la valoarea aprobata in conturile creditorilor si a mijloacelor fixe ,care constituie garantii si unde se inregistreaza diferenta dintre valorea initiala ( cea inscrisa de creditor la data intrarii in insolventa ) si valoarea actuala (valoarea aprobata de planul de reorganizare) ? La ce data se face aceasta nota contabila ? ( la data aprobarii planului de reorganizare ?)
Pentru creditorii care aveau contul nesaldat la data intrarii in insolventa si nu s-au inscris la masa credala ( deci nu li se vor da nimic ) , cum se face inregistrarea pentru a anula datoria ?

5 raspunsuri


la 12 Feb. 2015
In cazul procedurii de insolventa, dupa confirmarea planului de reorganizare, debitorul isi poate conduce activitatea sub supravegherea administratorului judiciar si in conformitate cu planul confirmat, pana cand judecatorul-sindic va dispune fie incheierea procedurii insolventei si luarea tuturor masurilor pentru reintroducerea debitorului in activitatea comerciala, fie incetarea reorganizarii si trecerea la faliment. Sumele rezultate din anularea datoriilor catre furnizori, creditori diversi, institutii financiare etc., in conditiile legii se inregistreaza in contul 758 -Alte venituri din exploatare. La calculul impozitului pe profit in perioada reorganizarii judiciare, regulile aplicabile sunt cele prevazute de Codul fiscal, care considera aceste venituri, impozabile la calculul impozitului pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Feb. 2015
Speram ca am pus intrebarea clar. Daca s-a intrat pe plan ,el a fost aprobat de Adunarea Creditorilor si de judecatorul sindic . Diferentele dintre sumele cu care creditorii au intrat si cele aprobat nu pot fi inregistrate in un cont de venituri ,deoarece societatea ,dupa o analiza corecta a activitatii a propus sumel de acordat creditorilor ,pentru a le putea plati. Inregistrarea diferentei in venituri nu cred ca este recomandata,deoarece aceasta diferenta nu este un venit in nici un sens . Este o datorie neplatita aprobata de Adunarea creditorilor si judecatorulk sindic. Inregistrarea in venit ,prin necesitatea platii impozitului pe profit (!?!) ar inrautati situatia societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Feb. 2015
Daca aveti hotarare in privinta reducerii datoriilor ca document justificativ, puteti inregistra in rosu aceste diferenta catre furnizori, pentru a ajusta datele contabile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Feb. 2015
Puteti sa imi spuneti monografia acestor inregistrari?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Feb. 2015
Inregistrarea este 401=758, care se face cu data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii insolventei, definitiva si irevocabila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x