Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila pentru o societate comerciala

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul vostru, al expertilor contabili pentru urmatoarele aplicatii contabile bancare:
I. O societate comerciala efectueaza o serie de operatiuni in numerar: isi alimenteaza contul curent cu suma de 12.000 RON, constituie un depozit la termen de 6 luni, in valoare de 27.000 RON si solicita deschiderea unui depozit colateral in valoare de 17.000 RON, pentru emiterea unei scrisori de garantie. Inregistrati operatiunile in contabilitatea bancii.
II. Pe 5 octombrie o institutie de credit contracteaza un imprumut lombard de la BNR in valoare de 45.300 lei, la o rata a dobanzii de 10,25%. Dobanda la creditul lombard se plateste o data cu rambursarea creditului. Prezentati succesiunea cronologica de inregistrari contabile.
III. Pe 14 mai o institutie de credit atrage un depozit interbancar la termen. Depozitul este scadent peste 3 luni. Prezentati succesiunea cronologica de inregistrari contabile, precizant si data la care se inregistreaza in contabilitate fiecare operatiune.
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x