Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila pentru amortizare autoturism

Buna ziua,
Doresc sa va rog sa ma ajutati sa remediez urmatoarea problema cu care ma confrunt.
La sfarsitul lunii, vazand ca suntem pe profit, contabila m-a rugat sa citesc pe internet modul in care ea sa inregistreze in contabilitate amortizarea unui autoturism. Firma mea l-a achizitionat inca din anul 2009, in septembrie, iar contabila nu a facut nici o amortizare pentru el.
Putem remedia situatia printr-o amortizare rapida pentru anii trecuti, in acest an si apoi restul lunar? Va rog sa-mi spuneti daca este dedectibila sau nu cheltuiala cu amortizarea. Eu nu sunt de profesie contabil, sunt administratorul firmei si doresc remedierea situatiei.
Probabil ca voi renunta la contabila, dar pana atunci ce mai pot face?

1 raspuns


la 16 Aug. 2012
Avand in vedere prevederile art 24. din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, amortizarea se calculeaza liniar, pe durata normala de functionare Conform OMEF 2139/2004 privind catalogul mijolacelor fixe. Durata normala de functionare la autoturisme este cuprinsa intre 4 si 6 ani (cod clasificatie 2.3.2.1.1.). Printr-o decizie AGA stabiliti, avand in vedere cele sus mentionate, perioada in care se amortizeaza mijlocul de transport (va recomand 5 ani). Amotizarea se calculeaza incepand cu data de 1 a lunii urmatoare punerii in functiune. Avand in vedere ca nu a fost amortizata pana acum, urmeaza sa recalculati amortizarea pentru anul 2009, 2010, 2011. Aceasta va fi inregistrata prin contul 117 (rezultat reportat). Se vor intocmi declaratii rectificative pentru acesti ani. Pentru 2012 puteti sa o inregistrati in luna curenta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x