Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila jocuri de noroc

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu monografia contabila pentru o societate care are ca activitate desfasurarea jocurilor de noroc.De-asemenea va rog sa imi spuneti care este sistemul de impozitare,daca este micro sau platitoare de impozit pe profi ,daca este platitoare de tva,Ce alte documente si declaratii se mai depun,specifice acestei activitati?

Va multumesc.

1 raspuns


la 13 Nov. 2016
Societatile comerciale care au ca obiect de activitate jocuri de noroc, nu se incadreaza in categoria microintreprinderilor confor prevederilor codului fiscal impozitarea fiind cu cota unica. Desfasurarea acestei activitati presupune ca organizatorul, respectiv firma care exploateaza jocuri de noroc, presupune obtinerea autorizatiei emise de MFP ca licenta de exploatare ce se obtine pe 12 luni cu plata lunara. Neplata unei luni atrage suspendarea licentei. Alte autorizatii necesare sunt cele de spatiu, primarie, pompieri, sanatate, politie. Pentru aparate se mai aplica taxe de autorizare de tip pentru cele noi introdise in circuit, taxa de metrologie ca verificare tehnica anuala. Fata de declaratiile depuse de orice societate se depune periodic la MFP o situatie privind principalii indicatori economico-financiari realizati. Pentru veniturile obtinute din exploatarea jocurilor de noroc se datoreaza timbrul social asupra jocurilor de noroc aplicat persoanelor fizice, precum si retimerea la sursa a impozitului pe castigurile obtinute de jucatori. Inregistrarea contabila se face cu 5311=708 ca venituri din activitati diverse.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x