Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila construire bloc apartamente

Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Terenul achizitionat este destinat constructiei de apartamente, care vor fi vandute. Constructia nu este in regie proprie , dat eu pun la dispozitia constructorului materialele. In acest caz inregistrez materialele pe stocuri si cum le dau mai departe la constructor.Constructorul imi va factura facturi de avans pentru manopera si unde inregistrez aceste facturi. La finalul constructiei voi face receptia finala care va cuprinde si valoarea materialelor si a manoperei ?In ce cont vor fi cumulate aceste valori ca sa pot mai departe sa vand apartamentele. Le voi cumula in contul 231 si la final inregistrea pe mijloc fix?Iar facturile de avans de la viitorii locatari se inregistreaza in contul 419 iar la final pe venituri cand achita integral? Multumesc.

1 raspuns


la 11 Sep. 2014
Daca terenul este achizitionat pentru proiecte imobiliare il puteti inregistra ca imobilizare pana in momentul dezmembrarii. Pentru constructie, materialele le inregistrati pe stocuri , care intra in consum pe baza devizului de lucrari si a bonurilor de consum, constructorul va emite facturi de prestari servicii care vor fi inregistrate cu analitic distinct ca si materialele urmand ca in final sa fie inregistrate pe imobilizare. Incasarile pot fi tinute pe 419 cu analitic putand fi descarcate cand se voe inregistra proprietatile la cadastru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x