Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila constructie bloc de apartamente in regie proprie.

Societatea are ca activitate principala "Comert cu amanuntul al materialelor de constructii". Avand un teren inregistrat pe societate , vrem sa construim un bloc de locuinte - incepand din septembrie 2014 cu finalizare in octombrie 2015 - in regie proprie, destinat vanzarii.
Pentru ridicarea acestui bloc vom folosi atat materiale achizitionate acum de la furnizori, dar si materiale de constructii pe care le avem inregistrate deja in contul 371 .
V-as ruga sa ma ajutati cu inregistrarile contabile in acest caz.

1 raspuns


la 18 Sep. 2014
Pentru inregistrarea in contabilitate a realizarii unui imobil in regie proprie, in opinia mea aveti de facut urmatoarele inregistrari: -inregistrarea lucrarilor efectuate cu personalul propriu in baza facturilor, bonurilor fiscale, deconturilor de cheltuieli, situatii de lucrari si devize 6xx analitic=% 401 analitic 4426 -inregistrarea materialelor 6xx analitic=3xx analitic -inregistrarea imbilizarilor in curs de executie lunar 231=722 -inregistrarea receptiei 212=231 Mai pot fi inregistrate si alte cheltuieli daca apar in devizul constructiei in functie de specific.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x