Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila cadouri paste

Firma ofera salariatilor cu ocazia SF Pasti cadouri in jur de 150 fiecarui salariat, as dori o monografie contabila, se autofactureaza cumva?
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 06 Apr. 2015
In functie de suma acordata sau beneficiar avem ub tratament diferit pentru cadourile de Paste. Pentru acordarea a 150 de lei in cadouri sau bani pentru fiecare copil minor al angajatilor, cheltuiala este deductibila pentru angajator, sumele care depasesc plafonul vor fi impozitate ca avantaje salariale. Daca se acorda sume care nu intra in categoria precedent acestea vor fi cobnsiderate prime si se adauga la salariul brut al lunii aprilie si se calculeaza toate contributiile sociale precum si impozitul pe venit. O alta posibilitate sunt cadourile de Paste care sunt considerate avantaje in natura si se calculeaza toate contributiile sociale si impozitul pe venit. Alta varianta este acordarea de tichete cadou care sunt cuprinse in venitul brut lunar din salarii, ca avantaje si se impoziteaza cu cota de 16% fara alte taxe sociale. Pentru fiecare din variante, tratamentul contabile este diferit. Va trebui sa aveti in vedere si situatia in care cadourile sunt in produse fabricate de societate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x