Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila cadouri impozitate

Buna ziua,

Va rugam sa ne ajutati cu o monografie contabila, in cazul in care angajatorul cumpara produse in scopul de a le oferi angajatilor cu ocazia Sarbatorilor de Paste.


Va multumim!
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 23 Apr. 2015
Daca firma a achizitionat diverse obiecte pentru cadourile de sarbatori pascale, care au fost oferite salariatilor, nu copiilor inregistrarea contabila este pe contul 3028 si 6028 cheltuiala. Din punctul de vedere al TVA aceasta nu poate fi dedusa, deoarece bunurile nu sunt utilizate intr-o activitate taxabila. Din punctul de vedere al impozitului pe venit, cadourile primite de salariati de la angajator au fost considerate ca venituri in natura, conform Normei metodologice pentru art. 55 alin. (3) din Codul fiscal ceea ce inseamna ca in luna respectiva valoarea acestora, inclusiv TVA de la achizitie devenita nedeductibila reprezinta un avantaj in natura care se cumuleaza cu celelalte venituri de natura salariala si se supun impozitului pe venit in procent de 16%. Sumele de pana la 150 lei nu sunt considerate venituri de natura salariala si nu se datoreaza asigurari sociale conform prevederilor Codului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x