Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila aprovizionare cu bauturi nealcolice

Buna ziua! O societate comerciala detine o sala de fitness si se aprovizioneaza cu bauturi nealcolice pentru clienti proprii si pentru salariatii firmei. Ce documente se intocmesc si care este monografia contabila pentru iesirea din gestiune a bauturilor nealcolice atat pentru clienti proprii cat si pentru consum salariati? Va multumesc!

1 raspuns


la 05 Sep. 2015
Pentru a putea comercializa aceste produse trebuie sa aveti autorizata activitatea de comercializare a acestora, sa aveti o gestiune separata pentru produsele vandute clientilor de cele atribuite angajatilor. Inregistrarea in gestiune se face in baza facturii fiscale cu nota de intrare receptie inregistrarea contabila fiind ca marfa pe contul 371. Produsele comercializate se scot din gestiune in baza unui bon fiscal, iar in cazul celor alocate personalului se completeaza un bon de consum, iar inregistrarea contabila se face pe contul 623 ca cheltuiala de protocol cu deductibilitate limitata conform prevederilor Codului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x