Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila

Am nevoie de ajutor.Societatea a avut un dosar de executare silita si ca urmare a valorificarii prin licitatie s-au vandut doua cladiri ,pentru care s-au intocmit facturi de vanzare cu tva.Valoarea celor doua facturi fara tva este de 136628 lei la care se adauga tva de 25959 lei. Administratia financiara a stins prin proces verbal datorii in valoare de 136628 lei din care tva 42861 lei. Tva in valoare de 25959 lei din facturi a fost virat in contul Venituri din valorificare bunuri la bugetul de stat. Cum inregistrez eu aceste doua facturi cu.tva sau taxare inversa sa nu influenteze declaratia de tva decont 300 . Multumesc.

3 raspunsuri


la 10 Ian. 2018
Emiterea facturii de catre finante este cu tva, iar inregistrarea se face pe 461=7583/4427, taxa colectata fiind de plata. Recuperarea datoriilor prin licitatie, de catre finante, este similara facturarii si platii datoriei catre buget.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Ian. 2018
Dar tva de 25959 lei deja a fost platit de persoana care a cumparat. Operand asa factura eu apar in declaratia 300 sa platesc aceasta suma. Asa este corect?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Ian. 2018
Ca platitor de tva, emiteti facturi cu tva pentru veniturile obtinute. In cazul executarii de catre anaf, este refuzul firmei de a valorifica pe cont propriu a mijlocului fix si de a lasa tertul sa emita factura in locul firmei. In ambele cazuri, factura de vanzare genereaza tva colectat, diferit de datoriile acumulate anterior.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x