Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie bonus conform ompf 1802/2014

Care sunt inregistrarile contabile pentru discounturi acordate de furnizori la clienti in urmatoarele situatii conform OMPF1802/2014:
- pe factura anumite produse apar cu pret zero.
- discounturile sunt trecute pe aceeasi factura cu semnul minus;
- sunt trecute pe facturi diferite
ma intereseaza daca la fel este folosit contul 709 inclusiv 609
Va multumesc
Adaugata in   Monografii contabile

1 raspuns


la 13 Mar. 2015
Conform OMFP 1802/2014, reducerile comerciale acordate de furnizor si inscrise pe factura de achizitie diminueaza costul de achizitie al bunurilor. Daca achizitia de produse si acordarea reducerii comerciale sunt tratate impreuna, reducerea ajusteaza costul de achizitie al bunurilor. Reducerile comerciale primite ulterior facturarii corecteaza costul stocurilor la care se refera, daca acestea mai sunt in gestiune. Daca stocurile pentru care au fost primite reducerile ulterioare nu mai sunt in gestiune acestea se evidentiaza distinct cu contul 609 pe seama conturilor de terti. Reducerile ulterioare facturarii, indiferent de perioada, se evidentiaza cu contul 709. Daca vanzarea de produse si acordarea reducerii sunt tratate impreuna, reducerile ajusteaza veniturile din vanzare.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x